#конфіденційнсть даних

Наприкінці вересня ГО «Інтерньюз-Україна» представила результати дослідження Індекс захисту персональних даних-2021. Уперше корпоративні політики 20 приватних технологічних компаній в Україні в аспекті дотримання цифрових прав користувачів стали предметом уваги з боку громадського сектору. Ділимося інсайтами та спостереженнями щодо таких компаній як Rozetka, Olx, Нова пошта, Kyivstar та інших.
11 жовтня 2021
11.10.2021
Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю звинуватили 43 програми, враховуючи WeChat компанії Tencent, у незаконній передачі даних користувачів і наказав їх материнським компаніям виправити ситуацію до 25 серпня.
19 серпня 2021
19.08.2021
Зведені результати дослідження законопроєкту №3196-д «про СБУ» склали негативну оцінку –0,48 як вплив законопроєкту на суспільні відносини в межах шкали від -5 до +5. Подальше схвалення законопроєкту без внесення відповідних правок на осінній сесії Верховної Ради України негативно позначиться на функціонуванні Інтернету в Україні – такі результати представила ГО «Інтерньюз-Україна» 12 серпня в Києві в рамках дослідження Індекс регулювання онлайн-простору. При цьому, оцінка іншого законопроєкту – №5628 про захист персональних даних є переважно позитивною (+0,87).
12 серпня 2021
12.08.2021
Ми щодня отримуємо спам. SMS-повідомлення від різних служб таксі, дзвінки з невідомих номерів з пропозиціями підключити нового інтернет-провайдера. Набридливі акційні пропозиції у Viber, електронні повідомлення «придбайте товар за знижкою тільки сьогодні» чи взагалі про те, що ви виграли автомобіль, вам потрібно просто перейти за посиланням і заповнити заявку. У цій консультації ми проаналізуємо, як законодавство України та ЄС бореться зі спамом, і що ви можете зробити для захисту своїх персональних даних.
10 серпня 2021
10.08.2021
У четвер, 12 серпня, у Києві в УКРІНФОРМ уже другий рік поспіль ГО «Інтерньюз-Україна» представить дослідження щодо регулювання онлайн-простору в Україні крізь призму дослідження резонансних законопроєктів. Цього року експерти оцінили вплив на розвиток інтернету законодавчих ініціатив №5628 «Про захист персональних даних» та №3196-д «Про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України» щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України».
9 серпня 2021
9.08.2021
Кілька десятків найбільших українських технологічних компаній за останні десять років стали лідерами на ринку, завоювавши прихильність мільйонних аудиторій користувачів. Настав час компаніям переглянути й оновити внутрішні політики щодо самих користувачів, адже останні поділилися з бізнесом найбільш цінним – власними персональними даними.
9 липня 2021
9.07.2021
«Злив» бази з паролями досить звична ситуація у сучасних реаліях. Зазвичай у такій базі одразу міститься не лише пароль, а й електронна адреса, до якої він прив’язаний, тож хакеру легко зорієнтуватися, який пароль використовує конкретний користувач. Як зловмисники можуть скористатися такими базами та яку загрозу це становить для самих користувачів, розповідає Олексій Дубілет, спеціаліст з кібербезпеки Fintech Band (monobank).
15 червня 2021
15.06.2021
Нову редакцію законопроєкту «Про захист персональних даних» представили 29 березня на пресконференції в УНІАН. Над проєктом працювали два парламентські Комітети та Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Його мета роз’яснити громадянам їхні права на захист персональних даних, встановити чіткі межі відповідальності державних органів, юридичних компаній та приватних осіб, що обробляють та збирають персональні дані.
29 березня 2021
29.03.2021