Зменшити дезінформацію та споживання російського контенту – програма дій уряду
1 жовтня 2019
1.10.2019

Уряд планує боротися з дезінформацією українців, підтримуючи створення якісного контенту, зокрема такого, що протидіятиме інформаційній агресії.

Фото прес-центру уряду: прем’єр-міністр Олексій Гончарук

Про це йдеться в програмі діяльності уряду, яку в понеділок зареєстрували у Верховній Раді.

В пункті 5 розділу, присвяченого завданням Міністерства культури, молоді та спорту, закріплена мета, щоб українці рідше стикалися з маніпулятивними та фейковими новинами.

“В умовах гібридної війни важливими є навички критичного мислення, усвідомленого споживання інформаційних продуктів, стійкості до маніпуляцій та агресивних новин”, – йдеться в документі. Щоб зробити українців більш стійкими до дезінформації та маніпуляцій, Міністерство культури планує “розширити можливості для інформування населення на тимчасово окупованих територіях”.

Окремо увагу приділять протидії російській інформаційній агресії. Щоб зменшити її вплив на українців, планують вдвічі скоротити споживання контенту держави-агресора.

Крім того, уряд через співрегулювання та саморегуляцію медіа розраховує отримати якісний інформаційний простір та підтримуватиме медіапродукти, які протидіятимуть інформаційній агресії.

23 вересня 2019 року в рамках Днів українського інтернету ГО “Інтерньюз-Україна” провела дискусію “Механізми протидії дезінформації в цифровому середовищі”. Основні тези обговорення читайте на нашому сайті.