“Злив” компромату у Telegram слід перевіряти – генпрокурор
21 листопада 2019
21.11.2019

Перед тим як відкривати кримінальну справу на підставі оприлюднених в телеграм-каналах матеріалів, потрібно пересвідчитися в автентичності викладеного матеріалу, вважають у Генеральній прокуратурі.

Про це під час брифінгу, присвяченому скандальному зливу аудіорозмов очільника Державного бюро розслідувань Романа Труби, заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

“Давайте спочатку зрозуміємо, наскільки ці аудіозаписи є аутентичними, оскільки в сучасному світі і за сучасного розвитку технологій очевидно, що скомпілювати можна все, що завгодно. Наскільки я знаю, є кримінальне провадження, яке уже відкрито, і яке пов’язане з дослідженням законності проведення таких записів”, - заявив генеральний прокурор.

Аудіозаписи, які компроментують очільника ДБР, виклали в телеграм-каналі “Трубу прорвало”. На них Роман Труба узгоджує із Офісом президента виклик на допит Порошенка, відкриття справи проти Уляни Супрун та інші питання.

Сам Роман Труба на брифінгу заявив, що виявив в своєму кабінеті апаратуру для прослуховування, хоча не підтвердив, що записав його голос.

Як зберегти переписки в месенджерах приватними, а дані – надійно захищеними від злиття читайте на нашому сайті.