Запрацював мобільний додаток Мінцифри для контролю за дотриманням карантину
7 квітня 2020
7.04.2020

В Україні запрацював мобільний додаток Міністерства цифрової трансформації для контролю за дотриманням обсервації та самоізоляції під час поширення коронавірусу.

За словами віцепрем'єр міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова додатком мають користуватися:

  • люди, які повернулися з-за кордону і мають пройти обсервацію,
  • хворі, які перебувають на домашньому лікуванні,
  • та особи з підозрою на коронавірус.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив міністр Федоров, повідомляє Українська правда.

"Протягом 14 днів людині буде приходити до 10 push-повідомлень на день. Потрібно буде зробити своє фото, і під час фотографування буде включатися геолокація”, — зазначив міністр.

Федоров також наголосив, що невикористання додатку вважатиметься порушенням режиму карантину, за що людині доведеться заплатити штраф.

“Від кількості разів його порушення (режиму карантину - ред.) залежить цей штраф, який людина буде сплачувати", — сказав урядовець.

У додатку розміщуватиметься інформація про поширення коронавірусу в країні та повідомлення про запроваджені урядом обмежувальні заходи.

Раніше Червоний Хрест у Австрії запустив додаток Stopp Corona для смартфонів, який дозволяє вести цифровий “щоденник контактів”. Для цього користувач через Bluetooth має знайти девайс людини, що знаходиться поруч і відмітити її у своєму “щоденнику”. Це потрібно робити у додатку обом користувачам.