Законопроєкт про реєстрацію SIM-карти за паспортом та блокування “сірих” телефонів кардинально перероблять – міністр Федоров
4 вересня 2019
4.09.2019

Законопроект №1083 “Про електронні комунікації”, відповідно до якого українців могли зобов’язати реєструвати SIM-карти за паспортом, кардинально перероблять, а цих норм у ньому не буде. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Ми закон будемо повністю переробляти, враховуючи європейські практики. Він потрапив туди незрозумілим чином. З моєї ініціативи його відкликали”, – заявив Федоров у коментарі Liga.net.

Міністр також зазначив, що статей про обов’язкову реєстрацію абонентів і блокування “сірих” телефонів та планшетів, у новій редакцій законопроєкту не буде.

Нагадаємо, наприкінці серпня депутати партії “Слуга народу” зареєстрували законопроект “Про електронні комунікації” №1083, відповідно до якого передбачалася реєстрація SIM-карти за паспортом та блокування смартфонів та планшетів, що ввезені в Україну нелегально. Відповідний проєкт закону опубліковано на сайті Верховної Ради. Пропонувалося, що у разі ухвалення, закон набере чинності з 1 липня 2020 року.

3 вересня заступник голови комітету ВР з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко повідомив про відкликання законопроєкту. Після відкликання ініціатори законопроєкту проведуть розширені обговорення з громадськістю.

Більше про основні новації, що були викладені у відкликаному законопроекті, читайте на нашому сайті.