Закликали до агресивної війни та зміни держкордону: СБУ зупинила діяльність інтернет-агентів російських спецслужб
12 серпня 2021
12.08.2021

11 серпня Служба безпеки України викрила інтернет-агентів російських спецслужб, що закликали до агресивної війни та зміни держкордону України.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Для антиукраїнських закликів агенти використовували інформацію з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань «Л/ДНР». Зловмисники діяли у Чернігові, Маріуполі та на Запоріжжі:

У Чернігові до 3 років позбавлення волі засудили агітатора, який для поширення провокаційних матеріалів створював і адміністрував у соцмережах спеціалізовані групи. Суд визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

В Маріуполі правоохоронці зупинили діяльність трьох учасників мережі інтернет-агентів. Зловмисники популяризували бойовиків незаконних збройних формувань і агітували за зміну меж державного кордону у заборонених в Україні соцмережах. Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за порушення ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України.

На Запоріжжі викрили мешканця Бердянська, який розміщував на особистих сторінках в інтернеті інформацію із закликами до повалення конституційного ладу. Тривають слідчо-оперативні дії.

Як повідомлялося раніше, 30 липня кіберфахівці Служби безпеки України викрили розгалужену мережу ворожих агітаторів, що поширювали у соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні.