Заблокований «Вконтакте» у п’ятірці найпопулярніших сайтів серед українських користувачів
12 квітня 2019
12.04.2019

За підсумками березня 2019 року заблоковані «Вконтакте», «Одноклассники» та «Яндекс» знову потрапили у топ-10 найпопулярніших серед українців сайтів. Такі дані дослідження Factum Group оприлюднила Інтернет Асоціація України.

Дослідження Factum Group топ-25 сайтів за березень 2019 на замовлення ІнАУ.

Інтернет-асоціація представляє дані дослідження від Factum Group щомісяця. Топ сайтів формується на основі результатів медіа-панелі чисельністю 5 тисяч користувачів.

Лідерами у топ-10 сайтів для українських користувачів залишаються Google, YouTube і Facebook.

Заблоковані в Україні російські соцмережі «Вконтакте» та «Однокласники» на п’ятому та на дев’ятому місці відповідно. Замикає топ-10 сайтів російський «Яндекс», проти якого у березні 2019 РНБО посилила та продовжила санкції на три роки.

За даними дослідження на 4 позицій опинився ukr.net. Також у топ-10 увійшли сайт безкоштовних оголошень olx.ua, сайт «Приватбанку» та Instagram.

Продовжує падати у рейтингу mail.ru, який у березні 2019 року опустився до 16 позиції.

У топ-додатків для Android лідирує Viber, йому віддають перевагу 93% користувачів, на другому місці серед додатків – Приват24, а на третьому – Instagram. Російський «Вконтакте» на 11 позиції.

Нагадаємо, у грудні 2018 року заблокований «Вконтакте» був п’ятим у рейтингу найпопулярніших в Україні сайтів, відповідно до даних Factum Group. На першому місці – Google, далі – YouTube й Facebook.

У березні 2019 року ГО «Інтерньюз-Україна» презентувала дослідження про те, що пишуть українські користувачі «Вконтакте» про вибори. За даними дослідження в українському сегменті «ВК» найчастіше поширюють контент сепаратистського чи проросійського спрямування.