“З Facebook наразі немає діалогу” – голова Роскомнадзору
11 червня 2019
11.06.2019

Роскомназдор не може налагодити діалог з компанією Facebook, хоча держава демонструє готовність знайти рішення щодо локалізації даних російських користувачів на території Росії. Про це повідомив голова Роскомнадзору Олександр Жаров.

Фото з відкритих джерел: Олександр Жаров

Як повідомив голова Роскомнадзору у інтерв’ю РБК, наразі з Facebook є лише “монолог з боку Роскомнадзору”, в той час як з Google регулятор знаходить діалог.

Крім того, Жаров зазначив, що вдалося знайти технічне рішення, яке влаштовує Роскомнадзор, але не у відповідності до закону, оскільки компанія досі не підключилася до системи для фільтрування посилань з єдиного реєстру заборонених сайтів.

“У переговорах просунутий – Google, аутсайдер – Facebook. Дивно, що вони приїжджають, проводять переговори на рівні віце-президентів, але не приймають ніяких рішень, їдуть назад – і далі настає тиша. У мене складається враження, що керівництво компанії знаходиться під жорстким пресингом на західних ринках”, – заявив Жаров.

На запитання, як довго Роскомнадзор не застосовуватиме до Facebook санкції, Жаров зазначив, що оскільки компанія надає послуги десяткам мільйонів росіян, то регулятор готовий чекати доти, доки ситуація “не передбачає реальної загрози національній, корпоративній та особистій безпеці”.

Нагадаємо, Роскомнадзор дав Facebook та Twitter дев’ять місяців, щоб соцмережі перенесли персональні дані про російських користувачів на територію РФ. Якщо соцмережі не локалізують дані, як вимагає російське законодавство, їх можуть заблокувати, як Роскомнадзор зробив це з месенджером Telegram у Росії.