YouTube зможе блокувати “комерційно невигідні” акаунти
11 листопада 2019
11.11.2019

Відповідно до нових правил користувацької угоди, що вступлять в силу 10 грудня 2019 року, Google зможе видаляти акаунти на YouTube, якщо їхня підтримка стане “комерційно невигідною” для компанії.

"YouTube може припинити доступ до акаунту або всього сервісу чи його частини, якщо вважатиме, на власний розсуд, що надання сервісу більше не є комерційно вигідним", – йдеться у нових правилах, повідомляє видання Mashable.

Інформацію про оновлення користувацької угоди користувачі сервісу отримали через розсилку зі сповіщенням. Компанія проінформувала у своєму листі про нові правила, однак частину про “комерційну вигідність” пропустила.

Журналісти Mashable трактують нове правило так, що якщо YouTube не заробляє на акаунті, компанія може його блокувати. Таке формулювання може стосуватися як тих, хто створює контент, але не монетизує його, так і тих, хто використовує блокування реклами. Користувачі Google також припускають, що нововведення може торкнутися неактивних аканутів або тих, що за правила сервісу, не підлягають монетизації.

Остаточної інформації про те, які саме акаунти потраплять під категорію “комерційно невигідних” наразі немає.

У YouTube на коментар Mashable відповіли: "Ми внесли деякі зміни до наших загальних положень та послуг, щоб полегшити їх читання та забезпечити їх оновлення. Ми не змінюємо спосіб роботи наших продуктів, спосіб збирання, обробку даних чи будь-які ваші налаштування”.

Нагадаємо, після того, як функцію перекладу субтитрів користувачами було використано у кампанії з харасменту, Youtube вирішив змінити правила. Відтепер переклад субтитрів публікуватиметься лише після того, як власник каналу вручну їх затвердить.