Єврокомісія перевірить сервіс пошуку роботи Google
2 вересня 2019
2.09.2019

Єврокомісія перевірить сервіс пошуку вакансій Google – Google for Jobs. Регулятор хоче з’ясувати, чи не надає компанія нечесну перевагу своєму сервісу порівняно з іншими.

Про це повідомляє Reuters.

Сервіс Google for Jobs компанія запустила два роки тому і за цей час неодноразово стикалася із скаргами конкурентів. Єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила, що стурбована можливим застосуванням технологій Google для випередження конкурентів. Раніше Вестагер вже зобов’язувала компанію сплачувати штрафи у трьох різних справах.

Єврокомісар також заявила, що наразі актуальне питання – чи можуть такі компанії як Google та інші впливати на успіхи та невдачі інших компаній та використовувати свою владу в зручний для них спосіб.

Нагадаємо, Федеральна торгова комісія США (ФТК) наклала штраф на компанію Google у розмірі $200 млн через порушення конфіденційності дітей на відео-платформі YouTube. За відповідне рішення проголосували більшість членів ФТК. Цей штраф стане найбільшим, що коли-небудь накладали за порушення Правил захисту дітей в інтернеті, шляхом збору особистої інформації дітей без згоди батьків.