ЄС “відсторонив” Британію від зустрічі з кібербезпеки щодо ризиків Huawei
22 липня 2019
22.07.2019

Посол Великої Британії в ЄС повідомив, що британські чиновники були “відсторонені” від зустрічі ЄС з кібербезпеки, де обговорювалися ризики китайського обладнання Huawei.

До виходу з ЄС 31 жовтня 2019 року, Британія залишається повноправним членом з правом брати участь у засіданнях, за виключенням тих, що присвячені обговоренню Brexit, пише Politico.

Засідання ЄС з кібербезпеки, на яке не потрапили представники Британії, було присвячене кіберстандартам, захисту мереж 5G та потенційних ризиків від присутності китайського технологічного гіганта Huawei у Європі.

Посол Британії в ЄС Тім Барроу заявив, що жодної чіткої причини для “відсторонення” від зустрічі не було, а участь Лондона у таких засіданнях не загрожує інтересам безпеки ЄС.

Раніше повідомлялося, що Британія ще не вирішила питання обмеження використання обладнання Huawei.

Нагадаємо, у липні міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Гант повідомив, що Лондон посилить протидію фейковим новинам та дезінформації у Східній Європі, а також зміцнюватиме незалежні ЗМІ на Західних Балканах. На це Великобританія виділить 18 мільйонів фунтів.