ЄС планує врегулювати ринок віртуальної валюти: які зміни пропонуються
21 липня 2021
21.07.2021

20 липня Європейська комісія опублікувала пропозиції законодавчих змін з метою боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, серед яких пропозиція встановити ліміт на платежі готівкою 10 000 євро та заборонити анонімні криптогаманці.

Про це повідомляє Liga.Tech.

В Єврокомісії вважають, що усі перекази криптоактивів мають відстежуватись, а анонімні гаманці — повністю заборонені. Транзакції криптовалюти повинні регулюватись такими ж правилами, як і звичайні банківські перекази.

«Обмеження платежів готівкою та заборона анонімних криптогаманців дозволять зробити фінансовий сектор максимально прозорим, оскільки анонімні банківські рахунки вже заборонені законами ЄС», — цитують Liga.Tech Єврокомісію.

Як зазначає «Європейська правда», окремі постачальники послуг із криптоактивами вже охоплені правилами боротьби з відмиванням грошей, нові пропозиції ЄС розширять ці правила на весь криптосектор. Так, компанія, яка здійснює операції з криптоактивами для клієнта, буде зобов’язана вказувати ім'я, адресу, дату народження та номер рахунку відправника, а також ім'я одержувача.

Для вступу ініціативи в дію її мають схвалити Європарламент та Рада Європи. Правила планують ввести не пізніше 2024 року.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня Єврокомісія оприлюднила пропозиції щодо регуляторних правил, які мають створити умови для безпечного та етичного використання штучного інтелекту в інтересах громадян Євросоюзу.