Як зміниться Facebook: новий дизайн, функції та політика приватності
3 травня 2019
3.05.2019

30 квітня на щорічній конференції розробників Facebook Марк Цукерберг оголосив про оновлення дизайну соцмережі та підвищення приватності платформи. Спершу редизайн запрацює у США, а до кінця року по всьому світу. Про це повідомляють у офіційному блозі Facebook.

Фото Facebook

Основний акцент у оновленому Facebook, як зазначають у компанії, буде на спілкуванні: за допомогою груп, нових функцій знайомств, подій. Новий дизайн соцмережі під назвою FB5 стане більш світлим, а фірмове лого з F розмістять у колі, замість квадрату з заокругленими кутами. Зміниться і розміщення вкладок: відтепер ключовими будуть Події та Спільноти.

Facebook почне ще активніше пропонувати нових друзів, адже скоро запрацюють нові сервіси знайомств Secret Crush, Facebook Dating та «Зустрічайте нових друзів». У Facebook працюватимуть і над підвищенням активності груп – пропозиції долучитися до тієї чи іншої групи будуть з’являтися частіше. Серед нововведень – карта, яка з’явиться у відповідній вкладці і пропонуватиме події поруч з місцем перебування користувача.

Що стосується стрічки новин, то соцмережа змінить цю функцію з основної на допоміжну. Як пише The Verge, Кріс Кокс, один з головних розробників стрічки новин, місяць тому залишив компанію, а це означатиме, що епоха News Feed офіційно закінчується.

Фото Facebook

Окрім нового інтерфейсу соцмережі, зміниться і Messenger. У ньому буде можливість обміну фотографіями та відео, додавання статусів. У компанії обіцяють найближчим часом представити оновлений мобільний додаток Messenger, який буде займати менше місця у мобільних пристроях та його можна буде запустити на робочому столі для Windows і MacOS.

Під час щорічної конференції представники соцмережі зазначили, що згодом інфраструктура усіх сервісів, включно з Instagram, WhatsApp та Messenger буде технологічно інтегрована.

Фото Facebook

На відкритті конференції Цукерберг наголосив, що майбутнє за приватністю і “у час, коли світ стає більшим та більш пов’язаним, ми потребуємо почуття інтимності більше, ніж будь-коли”.

“Ми будуємо більш соціальну платформу, орієнтовану на конфіденційність, даючи людям простір, де вони можуть вільно виражати себе і відчувати зв’язок з людьми та спільнотами, які мають найбільше значення”, – заявив у своєму виступі Цукерберг.

Нагадаємо, нещодавно рада акціонерів Facebook заявила, що необхідно знизити вплив на компанію Марка Цукерберга, засновника соцмережі та голови ради директорів. Власники акцій заявили про необхідність розмежувати дві посади – голову ради директорів та гендиректора компанії, оскільки Цукерберг займає обидві посади. Відповідно до заяви на сайті Комісії з цінних паперів та бірж США ситуацію зможе виправити вибір незалежного голови ради директорів.