Як розпізнавати дезінформацію в мережі: Google запускає курси медіаграмотності для дітей
2 липня 2019
2.07.2019

Компанія Google планує запустити курси медіаграмотності та показати дітям через навчальні ігри, як розпізнавати дезінформацію, оманливі заголовки, фальшиві URL-адреси та уникати фішингу в Інтернеті.

Хоча курс медіаграмотності спрямований переважно на дітей віком від семи до дванадцяти років, дорослі також можуть скористатися програмою, пише TechCrunch.

Курс медіаграмотності передбачає блок занять Do not Fall for Fake, які допомагають розвивати критичне мислення і також навчають бачити різницю між достовірними джерелами та дезінформацією.

Зображення: Google

Заняття Share with Care пояснять, які підтримувати позитивну онлайн-репутацію, а лекції It’s Cool to be Kind стосуватимуться утисків у онлайні.

Головна мета проекту – пояснити дітям та батькам, що вміст, який вони бачать в мережі не обов’язково є надійним та достовірним, і навіть може нашкодити, а інформація та ідентичність у Інтернеті можуть бути вкрадені.

Програма передбачає не лише навчальні лекції, а також активності та участь у дискусіях, під час яких діти практикуватимуть навички антифішингу, обговорюючи реакції на підозрілі тексти в Інтернеті, повідомлення, запити друзів, фотографії та електронні листи.

Курс також передбачатиме гру «Interland», яка пропонує для отримання нових навичок пройти чотири планети-квести.

Зображення: Google

Навчальна програма розроблена Google у партнерстві з Net Safety Collaborative. Крім англійської мови, гра буде доступна ще на 8 інших мовах. Навчальна програма безкоштовна для всіх користувачів.

Google також співпрацюватиме з волонтерською організацією YMCA, яка допомагає батькам говорити з дітьми про кібербулінг, дезінформацію та соцмережі.

Нагадаємо, у травня Єврокомісія заявила, що заходи Facebook, Google і Twitter проти фейків дали результат. Єврокомісія також закликала Facebook, Google і Twitter посилити заходи у сфері інтернет-реклами та розширити фактори перевірки фактів, залучаючи ЗМІ до розробки індикаторів прозорості та надійності джерел інформації.