Викривали злочини чиновників РФ та ФСБ: російський суд заблокував сайт розслідувального центру «Досье»
2 серпня 2021
2.08.2021

30 липня Таганський районний суд ухвалив рішення про блокування сайту розслідувального центру «Досье» на території РФ.

Про це повідомляють MediaSapiens з посиланням на Telegram-канал центру «Досье».

Офіційна причина блокування сайту центру невідома. На думку представників «Досье», суд обмежив доступ до ресурсу через опубліковані розслідування щодо діяльності чиновників Російської Федерації та Федеральної служби безпеки. Зокрема через оприлюднені уривки розмов генерала ФСБ Івана Ткачева у матеріалі «Справа Шестуна», сторінку з яким 29 липня Генпрокуратура внесла до Реєстру заборонених сайтів.

«Досье» зауважують, що блокування не вплине на роботу сайту. Отримати доступ до ресурсу в Росії можна за допомогою VPN.

«Ніяких вимог або повідомлень нам не надсилали, тому формальну причину блокування ми не знаємо. Але вона й не має значення: нас заблокували не за які-небудь порушення, а за те, що ми розповідаємо правду про протиправні дії співробітників ФСБ, наближених Володимира Путіна і чиновників, а вони – злопам'ятні хлопці, – йдеться у повідомленні центру. Блокування “Досье” – чудова нагода перечитати наші матеріали. А на роботу сайту це ніяк не вплине: ми сподіваємось, що у 2021 році всі росіяни вже розібрались, як користуватись VPN».

Центр «Досье» публікує розслідування про російських чиновників і співробітників спецслужб. Проєкт відомий гучними матеріалами про вбивство журналістів Орхана Джемаля, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченко в ЦАР, про швейцарський рахунок дружини прессекретаря Путіна Тетяни Навки, а також про офіцерів ГРУ Олександра Мишкіна і Анатолія Чепігу, які підозрюються в отруєнні експолковника ГРУ Сергія Скрипаля в Солсбері.

Як повідомлялося раніше, відеохостинг YouTube заблокував розслідування Фонду боротьби з корупцією (ФБК визнаний в Росії екстремістською організацією і іноземним агентом) про главу Ростуризму Заріну Догузову через порушення авторських прав.