Військові РФ розікрали філію «Суспільне Херсон» та створюють пропагандистський канал
17 травня 2022
17.05.2022

Військові РФ розікрали філію «Суспільне Херсон» та створюють пропагандистський канал. Пропагандисти вже провели власне перше «розслідування» про формування Суспільним ненависті до росіян.

Будівлю філії Суспільного Херсон військові РФ захопили як тільки зайшли у місто. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети «перевернули», у дворі філії скупчення військової техніки, розповідають кореспонденти Суспільного. Наразі у студії, з якої мовило Суспільне Херсон, немає жодної телекамери чи екрана, з кабінетів працівників військові РФ винесли усі комп'ютери та деяку техніку.

«Все, що залишилось — застаріле і списане давно обладнання», — повідомляє редакція. Його російські пропагандисти використали, аби відзняти так зване «розслідування» про «капище української брехні і пропаганди», як вони назвали філію Суспільного Херсон.

Основою нібито розслідування стало звинувачення Суспільного Херсон в пропаганді всього українського та формування ненависті до росіян та їх прихильників. Як приклад так званий «журналіст» демонстрував книги, які начебто знайшли у філії, зокрема «Україна — не Росія» Леоніда Кучми та збірки про діяльність ОУН, злочини російської влади тощо.

«Все це так зване “розслідування” — суцільний фейк», — кажуть працівники Суспільного.

У програмі пропагандистського телеканалу «Media гвардії» крім звинувачень у мародерстві є «розповіді» про життя у підвалах Суспільного територіальної оборони Херсона та ветеранів АТО, які працюють на філії. Показані і фото працівників Суспільного, зі справ, які зберігалися у військкоматі. Причому серед них є люди, які вже не працюють на філії, є і ті, хто вже помер.

«Розруха та мародерство — влучні слова, щоб описати наслідки окупації філії, яка почалась 2 березня. На відео [йдеться про так зване розслідування] продемонстровано застарілу та списану техніку, яка знаходилась у підвальних приміщеннях, а також студію, яка використовувалась, як складське приміщення. А от вся нова техніка та обладнання чомусь на відео не попали, оскільки, скоріш за все, вивезені до Росії»,написав на сторінці у Facebook менеджер філії Михайло Сваричевський.

Як повідомлялося раніше, у Херсоні окупанти захопили приміщення провайдера та примушують підключитися до кримської мережі.