Верховна Рада узаконила цифрові посвідчення ветерана
14 грудня 2021
14.12.2021

Верховна Рада України прийняла Закон, що дозволяє використовувати електронне посвідчення ветерана на рівні з паперовим. У другому читанні та в цілому його підтримали 310 народних депутатів.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Проєкт закону №5694 про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана закріплює на законодавчому рівні можливість використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у посвідченні ветерана війни, постраждалого учасника Революції Гідності, особи, на яку поширюється закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (е-Посвідчення ветерана).

Також передбачено налагодження автоматизованого інформаційного обміну між Єдиним державним реєстром ветеранів війни та автоматизованими інформаційними, довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня Верховна Рада в цілому ухвалила закон «Про віртуальні валюти», який дозволяє легалізувати ринок криптовалют в Україні. «За» проголосувало 276 депутатів. У світі легалізували криптоактиви лише декілька країн, серед них – Німеччина, Люксембург і Сінгапур.