Уряд США обговорює з техкомпаніями можливість передачі геоданих для боротьби з коронавірусом
19 березня 2020
19.03.2020

Уряд США обговорює з Facebook, Google, іншими технологічними компаніями та експертами в галузі охорони здоров’я можливість використання геоданих, зібраних з телефонів американців для боротьби з новим коронавірусом. Йдеться, зокрема, про те, щоб відстежувати, чи перебувають люди на безпечній дистанції один від одного.

Як повідомляє The Washington Post, подібні дані також можуть бути використані для вивчення, як поширюється вірус. Зазначається, що така інформація може бути зібрана на умовах збереження анонімності користувачів.

У Google підтвердили, що такі обговорення відбуваються з урядовцями та експертами у сфері охорони здоров’я. А компанія Apple заявила, що станом на 17 березня вона працювала лише над питаннями, пов’язаними з телемедициною та дистанційним навчанням і підкреслила, що не збирає геодані користувачів iPhone.

Спеціалізована група, до якої увійшли представники техкомпаній, представила Білому дому низку ідей щодо мап поширення хвороби та телемедицини.

Нагадаємо, влада Ізраїлю дозволила Агентству безпеки країни стежити за всіма громадянами через їхні смартфони. Таким чином Ізраїль планує контролювати дотримання карантину, введеного через поширення коронавірусу. Прем’єр-міністр країни Беньямін Нетаньягу підтримав такі контртерористичні заходи.