Уряд Австралії подав позов до суду на Facebook через втручання у приватне життя користувачів
11 березня 2020
11.03.2020

Уповноважений уряду Австралії з питань інформації подав позов до федерального суду країни на компанію Facebook. Як повідомляється на сайті уряду, позов подано 10 березня 2020 року через порушення закону про конфіденційність.

Уповноважений стверджує, що соцмережа здійснювала постійні втручання у приватне життя користувачів всупереч закону Австралії про конфіденційність 1988 року. Дані австралійців Facebook були розкриті через програму This is Your Digital Life з іншою метою, ніж та, для якої ці дані офіційно збиралися. Австралія вважає, що ця інформація могла бути використана з політичною метою, в інтересах третіх сторін чи розкрита для Cambridge Analytica.

У 2014-2015 роках за даними уряду понад 300 тисяч користувачів у Австралії стикалися з порушенням приватності та розкриттям їхніх даних. Facebook також звинувачують у тому, що дизайн соцмережі не дозволяє користувачам самостійно контролювати конфіденційність своєї інформації.

“Параметри Facebook за замовчуванням сприяли розкриттю особистої інформації, включаючи конфіденційну інформацію”, – йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Нагадаємо, cлужба внутрішніх доходів США (Internal Revenue Service) подала позов до суду Сан-Франциско, підозрюючи компанію Facebook у несплаті податків на суму $9 млрд.