«Укртелеком» через суд змушують демонтувати мережі, які проходять через мости
2 квітня 2019
2.04.2019

На «Укртелеком» подало до суду комунальне підприємство по ремонту й утриманню мостів і шляхів м. Києва «Київавтошляхоміст». Про це повідомляє Liga.net.

КП «Київавтошляхоміст» звернулося до Господарського суду з вимогою демонтувати кабельні мережі, які проходять мостами Києва, оскільки термін договору між сторонами закінчився ще у 2014 році.

Відповідно до ухвали, перше засідання по справі призначене на 22 квітня.

«Укртелеком» закликає не демонтувати мережі, аби не пошкодити кабелі зв’язку. «Вони хочуть, щоб ми платили в 35 разів більше норми закону. І невеликі оператори на це вже пішли через страх демонтажу», – прокоментував позов КП Михайло Шуранов, начальник відділу корпоративних комунікацій «Укртелекому».

Шуранов також додав, що на експлуатацію та обслуговування кабельних мереж оператор має відповідну ліцензію.

Нагадаємо, на початку року провайдери оголосили, що абонплата за Інтернет зросте. Працювати за старими цінами стає невигідно, пояснюють експерти. У країні велика територія, тож компаніям потрібні гроші на покриття. До того ж, і курс долара, і ціни на комунальні послуги, від яких теж залежить вартість інтернету, зростають. Платитимуть за інтернет більше українці вже в середині цього року, – заявили представники галузі.

Також нагадаємо, станом на 2016 рік Укртелеком був одним з найбільших в Україні провайдерів інтернету.