Українці вимагають Cloudflare припинити обслуговувати російські сайти
4 березня 2022
4.03.2022

3 березня представники громадянського суспільства та приватного сектору України звернулись до американської компанії Cloudflare з вимогою припинити обслуговувати сайти російської доменної зони до завершення війни.

Cloudflare, Inc. — це американська компанія, яка займається захистом вебресурсів. Вона надає мережеві послуги доставки контенту, пом'якшення DDoS атак, роботи служб безпеки в Інтернеті та сервіси сервера розподілених доменних імен. Служби Cloudflare працюють в якості посередника між відвідувачем вебсайту і хостинг-провайдером Cloudflare, який виконує роль зворотного проксі.

«24 лютого 2022 року Росія атакувала Україну, запускаючи повномасштабну війну. Ця війна триває, і вона вже змінила систему глобальної безпеки. Кожного дня бомблять будинки, лікарні та дитячі садки. Вбиті соті людей. Агресор загрожує не лише сувернітету нашої країни, але й світовій системі демократії. Російська агресія має бути зупинена усіма можливими способами», — йдеться у заяві до Мішеля Затліна, засновника Cloudflare.

Раніше із проханням відключити сайти РФ від CloudFlare та заблокувати можливість росіянам користуватися їхніми сервісами звертався міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У Twitter урядовець адресував Метью Прінса, головного виконавчого директора компанії СloudFlare.

«Ми потребуємо вашої підтримки: у 2022 році використання технології можливо найкраща відповідь танкам, градам та ракетам», — написав Михайло Федоров у заяві.

Раніше ми розповідали про те, які компанії вже здійснили перші кроки для впровадження санкцій щодо РФ.