Українці можуть отримати консультації з цифрової безпеки на платформі NADIYNO
9 листопада 2022
9.11.2022

Національна платформа з цифрової безпеки NADIYNO допоможе всім бажаючим отримати консультації з приводу проблем, що стосуються цифрової безпеки.

Про це повідомляє Bazilik Media.

Проект NADIYNO створено ГО “Інтерньюз-Україна” сумісно з Міністерством закордонних справ Канади та організацією eQualit.ie.

На сайті доступні як загальні рекомендації щодо захисту пристроїв та даних користувачів, так і поради для мешканців окупованих територій з приводу цифрового захисту та приховування своїх цифрових слідів. Тут можна знайти поради про те, як правильно організувати зв’язок на окупованих територіях, як захистити свої розмови від прослуховування.

На сайті працюють оператори гарячої лінії, які допомагають в отриманні консультацій відвідувачам через чат в режимі реального часу.

На сайті також є статті з відповідями на найпопулярніші запитання користувачів. Ця база статей буде збільшуватися. На даний момент ресурс працює в тестовому режимі.

Як повідомлялося раніше, експерти вважають, що нові виклики щодо кіберзагроз вимагають від ЄС збільшення інвестицій у кіберзахист.