Україна та ЄС спільно боротимуться проти дезінформації
8 листопада 2019
8.11.2019

Україна та ЄС відновлять засідання Групи високого рівня Україна – ЄС з питань стратегічних комунікацій. Вона відбуватиметься під головуванням Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Дмитро Кулеба після зустрічі з європейськими фахівцями 6 листопада у Брюсселі, інформує офіційний сайт Кабінету міністрів.

Під час зустрічі обговорювалися формати долучення України до діяльності Робочої групи з питань дезінформації Генерального директорату Єврокомісії з комунікацій та поглиблення співпраці з Оперативною робочою групою зі стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх справ.

За словами Кулеби, Україна зацікавлена у створенні постійного механізму обміну інформацією та найкращими практиками між українськими та європейськими фахівцями у сфері протидії дезінформації, стратегічних комунікації та кібербезпеки, оскільки це посилить спроможність українських установ протистояти гібридним атакам Росії.

Віце-прем’єр-міністр запропонував на постійній основі співпрацювати Оперативній робочій групі зі стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх справ та МЗС України за такими напрямками, як кризові комунікації; проактивні стратегічні комунікації; донесення правдивої інформації, яка базується на фактах; розробка та реалізація спільних інформаційних кампаній; обмін результатами моніторингу.

Дмитро Кулеба також наголосив на важливості масштабної інформаційної роботи у контексті реінтеграції тимчасово окупованих територій. За його словами, Україна розраховує на продовження та розширення Євросоюзом його цільових інформаційних кампаній в Україні.

«Ми прагнемо діяти разом з ЄС для посилення стійкості як ЄС, так і України у відповідь на різного роду загрози та для кращого захисту наших інформаційних та комунікаційних мереж. Закликаємо до активізації нашої співпраці з питань кібербезпеки та налагодження регулярного двостороннього діалогу в цій сфері», – заявив Дмитро Кулеба.