Україна має найвищі у світі показники використання віртуальних активів
2 вересня 2020
2.09.2020

Аналітична блокчейн компанія Chainalysis встановила, що Україна має найвищі у світі показники використання віртуальних активів. Про це 1 вересня на своєму сайті повідомили Мінцифри.

Міністерство цифрової трансформації України зазначає, що «наша спільнота блокчейн розробників одне з найбільших у світі (топ-3) та в Україні значне криптокомюніті». Інші причини такого результату дослідження — високий рівень цифрової обізнаності населення, якісний освітній інтелектуальний базис, використання дрібними підприємництвами віртуальних активів для розрахунків на міжнародних маркетплейсах та обмеження у традиційних сферах (зокрема обмеження законодавства та банківської системи по міжнародних переказах).

Також Мінцифри говорять про плани щодо зменшення потенційних ризиків на українському віртуальному ринку.

Щоб визначити індекс застосування криптоактивів населенням, дослідники проаналізували вартість пересланих краптоактивів, з розрахунку на душу населення, залишки криптоактивів на адресах (гаманці) по інтернет-користувачам України, Р2Р об'єм транзакцій, розрахований по паритету купівельної спроможності, а також об'єм роздрібних транзакцій (<10000$), розрахований по паритету купівельної спроможності.