Угоди Amazon, Apple, Facebook і Microsoft щодо купівлі стартапів перевірить регулятор у США
13 лютого 2020
13.02.2020

Федеральна торгова комісія попросила компанії великої технічної п’ятірки надати угоди про придбання невеликих компаній, починаючи з 2010 року. ФТК хоче зрозуміти чи Alphabet, Amazon, Apple, Facebook і Microsoft не поглинали малі підприємства з метою позбутися конкурентів, повідомляє WSJ.

"Компанії з цифрових технологій - це велика частина економіки та нашого повсякденного життя. Ця ініціатива дозволить комісії детальніше ознайомитись із придбаннями у цьому важливому секторі та оцінити чи отримують федеральні відомства повідомлення про транзакції, що можуть зашкодити конкуренції. Це допоможе нам продовжувати підтримувати ринки технологій відкритими та конкурентоспроможними, на благо споживачів”, - заявив голова FTC Джозеф Сімонс.

ФТК також планує вивчити, як змінилися маленькі компанії після того, як їх придбали технологічні гіганти.

Компанії з Big Tech Five поки не надали інформацію Федеральній торговій комісії.

Нагадаємо, Управління із захисту прав споживачів Франції призначило штраф у розмірі 25 мільйонів євро (понад 666 мільйонів гривень - ред.) компанії Apple за те, що та штучно сповільнювала роботу айфонів через оновлення операційної системи не попереджуючи користувачів.