У магазинах додатків набувають популярності небезпечні клони WhatsApp
28 вересня 2022
28.09.2022

Ці неофіційні версії WhatsApp, які обіцяють покращення функцій основного додатку, насправді крадуть дані користувачів. Окрім того, стало відомо про наявність критичної вразливості у додатку-оригінала.

Про це повідомляє The Sun

Клони WhatsApp стали популярними в останні тижні. Попри обіцянку покращити оригінальний додаток та доповнити його новими функціями, ці застосунки насправді є небезпечним ПЗ, яке заражає пристрій, на якому їх встановлено. Представники компанії Meta, що володіє WhatsApp, пообіцяли добитися блокування клонів месенджеру, але на це знадобиться певний час.

У заяві WhatsApp щодо поширення клонів сказано наступне: «Якщо ви використовуєте їх, немає жодної гарантії, що ваші повідомлення чи інші дані, як-от ваше місцезнаходження чи файли, якими ви ділитеся, будуть захищеними та безпечними».

Одночасно з новиною про поширення клонів WhatsApp його розробники закликали оновити додаток через виявлену критичну вразливість у мобільних версіях цього застосунку. Експлуатація вразливості можлива через відеодзвінок, перегляд якого може призвести до зламу гаджета людини, яка подивилась отримане відео.

Вразливості були виправлені у версіях 2.22.16.12 для iOS та Android. То ж зараз саме час оновити свої аплікації для WhatsApp та заодно перевірити, чи використовуєте ви додаток-оригінал. У мобільному магазині біля його назви вказано, що його було розроблено компанією WhatsApp LLC та фігурує показник у більш як 5 млрд завантажень.

Як повідомлялося раніше, нещодавно WhatsApp представила нові функції конфіденційності. Користувачі месенджера WhatsApp зможуть контролювати свій онлайн-статус, обмежувати можливість знімати скріншоти та отримають інші корисні функції приватності.