У Китаї видалили 106 додатків через порушення закону про приватність
10 грудня 2021
10.12.2021

9 грудня Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю видалило 106 додатків з китайських магазинів застосунків через порушення закону про приватність.

Про це повідомляють Reuters.

У листопаді Міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю опублікувало перелік додатків, які «вводили користувачів в оману для завантаження програм» та «збирали особисту інформацію за межами необхідного обсягу». Додатки мали тиждень на усунення порушень, зазначає China Trade Monitor.

Свою діяльність із нормативними вимогами не узгодили 106 додатків. Серед них — Douban, додаток з оглядами фільмів, караоке-додаток Changba та додаток для перепродажу телефонів Aihuishou.

Адміністраторів застосунків, що відповідальні за серйозні порушення та тих, що відмовляються їх виправляти, можуть зобов'язати сплатити штраф. Збір особистої інформації користувачів без їхньої згоди може передбачати стягнення до 500 000 юанів (приблизно $78 399) та відкликання ліцензії на підприємницьку діяльність.

Як повідомлялося раніше, 1 листопада американська компанія Yahoo остаточно обмежила доступ до своїх онлайн-серверів на території Китаю.