У Clubhouse виявили уразливість з загрозою витоку даних користувачів
15 лютого 2021
15.02.2021

Дослідники зі Stanford Internet Observatory (SIO) виявили у соцмережі Clubhouse уразливість, з допомогою якої влада Китаю потенційно могла отримувати доступ до даних та розмов користувачів.

Про це повідомляє The Verge.

За даними SIO, унікальні номери користувачів і чатів передаються у вигляді відкритого тексту, через що їх «дуже легко» перехопити. Дослідники також відзначили, що Agora Inc — компанія, що надавала сервери для роботи Clubhouse, може мати доступ і до аудіопотоків. В SIO додають, що Agora є китайською компанією. Згідно із законом КНР про кібербезпеки, вона має надавати китайському уряду дані користувачів, якщо вони становлять загрозу національній безпеці.

Сама компанія заперечує можливість підслуховувати і запевняє, що зберігає аудіо- та метадані тільки для «моніторингу якості мережі та виставлення рахунків своїм клієнтам». До того ж «аудіо- та відеотрафік некитайських користувачів в принципі ніколи не проходить через Китай».

У Clubhouse заявили, що розбиратимуться в ситуації, додатково шифруватимуть дані, а також повністю відмовляться від китайських серверів.

Нагадаємо, що раніше Китай заблокував Clubhouse через обговорення користувачами заборонених тем у країні.