У 2020-му хакерські угруповання завдали збитків країнам ЄС, Великої Британії та США у понад $300 мільйонів, — Кіберполіція України
8 лютого 2021
8.02.2021

Упродовж 2020 року Кіберполіція України провела 10 міжнародних поліцейських операцій з викриття хакерських угруповань. Учасники цих угруповань завдали збитків країнам Європейського союзу, Великої Британії та США на суму у понад 300 мільйонів доларів. Також затримано 326 онлайн-шахраїв, які ошукали понад 26 тисяч громадян та припинено 62 факти порушення інтелектуальних прав.

Про це повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції.

«Упродовж минулого року кіберполіцією, вперше за історію її існування, задокументовано дві злочинні організації. Учасники однієї з них налагодили канали розповсюдження психотропних речових за допомогою Інтернету, учасники іншої – спеціалізувалися на зламі електронних систем шляхом брутфорсу та збували продукти зламу у DarkNet», - повідомив перший заступник Голови Нацполіції Євген Коваль.

Керівник Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак також зазначив, що за 9 місяців роботи безкоштовної телефонної лінії підтримки до кіберполіції надійшло понад 100 тисяч дзвінків від громадян.

Раніше МВС України повідомило, що кількість звернень до кіберполіції у 2020-му році зросла в 5 разів.