Twitter змінив політику щодо поширення відеоматеріалів із військовополоненими
7 квітня 2022
7.04.2022

5 квітня Twitter вніс зміни до політики поширення контенту. Зокрема, вони стосуються поширення відео з військовополоненими.

«Ми керуємося міжнародним гуманітарним правом, зокрема статтею 13 Женевської конвенції III (про захист військовополонених (полонених) від будь-якого фізичного чи психологічного насильства чи такої загрози, яка містить заборону на їх приниження) і не хочемо, щоб Twitter використовувався державними суб'єктами, аби порушувати цей закон», — йдеться у повідомленні.

З цією метою платформа закликала урядові або афілійовані медіаакаунти видалити опубліковані відео, у яких зображені військовополонені. Також до такого контенту буде додана попереджувальну проміжна сторінка.

«Нарешті, тепер ми вимагатимемо видалення будь-яких твітів, незалежно від того, хто їх публікує, якщо є вміст з зображенням військовополонених, поширений з образливими намірами, такими як заклики до помсти, глузування/отримання задоволення від страждань військовополонених або за будь-яку іншу поведінку, що порушує правила Twitter», — додають у Twitter.

Як раніше повідомлялося, як РФ намагається відбрехатися від відеодоказів наслідків звірств російських окупантів на Київщині.