Twitter заблокував офіційні акаунти міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm
25 березня 2020
25.03.2020

Twitter заблокував усі офіційні акаунти міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm українською та іноземними мовами. Також заблокований особистий акаунт засновника спільноти і головного редактора сайту InformNapalm Романа Бурко.

InformNapalm пов’язує блокування з масованою атакою з боку Російської Федерації.

зображення InformNapalm

“Одночасне блокування відбулося через декілька годин після поширення останнього твіту з важливими фактами викриття присутності сучасних зразків російської військової техніки на Донбасі. Ці факти містили вичерпні дані з геолокацією, аерофотознімками та ідентифікацією російської військової техніки в Луганській області”, — повідомляється на сайті InformNapalm.

Представники спільноти повідомили також про “дивні внутрішні системні повідомлення у мережі Facebook, які містили інформацію щодо можливого блокування публікацій InformNapalm”.

“Також вбачаємо, що російські фабрики тролів пристосувалися до використання механізмів блокування акаунтів в умовах міжнародної боротьби проти поширення фейків стосовно COVID19. І використовують ці механізми для масового блокування усіх, хто розкриває правду про російську військову агресію”, — пише InformNapalm.

Нагадаємо, група хакерів у березні 2020 року намагалася зламати внутрішню систему електронної пошти Всесвітньої організації охорони здоров’я. Спроби кібератак зросли більше, ніж вдвічі.