Twitter вперше позначив допис президента США Трампа як недостовірний
27 травня 2020
27.05.2020

Платформа мікроблогів Twitter вперше позначила пост президента США Дональда Трампа як недостовірну інформацію. Представник платформи зазначив, що твіти Трампа містить інформацію, яка може вводити в оману користувачів про “процеси голосування у США”.

Як пише The Guardian, пресскеретар Twitter зазначила, що політика платформи забороняє користувачам “маніпулювати або втручатися у вибори чи інші громадянські процеси”, наприклад, розміщуючи оманливу інформацію, що може відштовхнути людей від участі у виборах.

Twitter промаркував твіти президента США, у яких він критикує пропозицію губернатора Каліфорнії проводити голосування на президентських виборах за допомогою пошти та запропонував дізнатися більше, про такий спосіб голосування. У Twitter вважають, що твіти Трампа містять помилкові заяви, тож у відповідних дописах з’являтиметься заклик до користувачів перевірити достовірність тверджень президента. Twitter також збирає твіти журналістів та публікації, в яких пояснюється, чому твердження Трампа неправдиві.

"Twitter повністю задушує свободу слова і я, як президент, не дозволю щоб це сталося”, — відреагував Трамп.

Пізніше він пригрозив запровадити більш жорстке регулювання чи взагалі закрити соцмережі. Трамп також додав, що маркуючи його твіт як фейк, компанія діяла “політично упереджено”.

"Республіканці відчувають, що платформи соціальних медіа повністю приглушують консервативні голоси. Ми будемо суворо регулювати їхню діяльність або закриємо їх, щоб не дозволити цьому статися",написав Трамп.

Раніше Twitter оновив свої політики і запровадив мітки для контенту, який може дезінфомувати читачів щодо коронавірусу. Це зроблено для того, щоб читачам було простіше знаходити перевірену інформацію.