Twitter видалятиме фото та відео, розміщені без згоди зображених на них людей
2 грудня 2021
2.12.2021

30 листопада соцмережа Twitter повідомила, що видалятиме фото та відео, якщо зображені на них люди поскаржаться на те, що медіафайли опублікували без їхнього дозволу.

Про це йдеться у блозі Twitter.

Оприлюднення особистих медіа, зображень чи відео, без дозволу їхніх власників, потенційно може порушувати конфіденційність користувачів та призводити до емоційної чи фізичної шкоди.

«Зловживання особистими медіафайлами може зачепити кожного, але особливо від цього можуть постраждати жінки, активісти, дисиденти та представники меншин», — зазначили у Twitter.

Нововведення не поширюватиметься на світлини та відео з публічними діячами та на матеріали, які становлять суспільний інтерес або додають цінність до публічних дискусій.

«Ми усвідомлюємо, що існують випадки, коли власники облікових записів можуть ділитися зображеннями або відео з людьми, щоб допомогти комусь, хто потрапив у кризову ситуацію, наприклад, після насильницької події або в межах події, що заслуговує на увагу через суспільний інтерес. Тоді їхня цінність може переважити ризики для безпеки людини», — написали представники Twitter.

У випадках, коли мета поширення приватних зображень публічних діячів — переслідування чи залякування, контент також видалятимуть.

Наразі Twitter забороняє без дозволу поширювати:

  • інформацію про домашню адресу або фізичне місцезнаходження — адреси, координати GPS або іншу ідентифікаційну інформацію;
  • документи, що посвідчують особу, включно з державними посвідченнями особи та номерами соціального страхування чи іншими національними посвідченнями особи;
  • контактну інформацію, зокрема особисті номери телефонів або електронні адреси;
  • інформацію про фінансові рахунки (дані банківського рахунку та кредитної картки);
  • іншу особисту інформацію, включаючи біометричні дані або медичні записи.

Крім того, на платформі заборонено:

  • погрожувати публічно розкрити приватну інформацію;
  • обмінюватись інформацією, яка може дозволити особам зламати чи отримати доступ до чиєїсь приватної інформації без їхньої згоди, наприклад, надавати облікові дані для входу в онлайн-банкінг;
  • просити або пропонувати винагороду чи фінансову винагороду в обмін на розміщення чиєїсь особистої інформації;
  • вимагати винагороду або фінансову винагороду в обмін на нерозміщення чиєїсь особистої інформації.

Як повідомлялося раніше, 28 листопада прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що наступного тижня у країні планують розглянути закон, який може зобов’язати соціальні платформи надавати детальну інформацію про анонімних користувачів, які додають наклепницькі коментарі.