Twitter не може захистити користувачів від пропаганди й фейків
13 березня 2023
13.03.2023

Ці зміни відбулися після того, як компанією почав працювати Ілон Маск. Про це повідомляє BBC із посиланням на власні джерела всередині компанії.

Соціальна мережа практично припинила боротися з дезінформацією, включаючи проплачену російську пропаганду, після того, як мільярдер Ілон Маск придбав компанію. Під керівництвом Маска процвітає ненависть, на платформі активізувалися тролі, а користувачі сервісу стають жертвами переслідувань. Окремою проблемою стала активізація женоненависницьких і образливих профілів у Twitter. До прикладу, кількість нових дописів з боку женоненависницьких і образливих профілів зросла на 69%.

Діючі та колишні працівники компанії розповідають, що останнім часом на Twitter помітно зросла кількість публікацій з агресивною риторикою, пропагандою ненависті та сексуальних злочинів, а також все більше політичної пропаганди та маніпуляцій. Ця проблема пов’язана з тим, що з команди Twitter пішли ключові експерти, які займалися конкретними регіонами.

Також, за даними видання, з компанії були звільнені співробітники, які займалися безпекою. Нинішні та колишні співробітники компанії розповідають, що функції, призначені для захисту користувачів Twitter від тролінгу та переслідувань, виявилися складними для підтримки. Іншими проблемами у Twitter є зростання сексуальної експлуатації дітей та недостатнє її обговорення з правоохоронними органами

Нове дослідження Інституту стратегічного діалогу – аналітичного центру Великобританії, який досліджує дезінформацію та ненависть – підтвердило висновки журналіста з BBC.

Натомість у Twitter повідомляють, що лише за місяць було видалено 400 тис облікових записів для того, щоб «зробити Twitter безпечнішим». Проте зменшення скарг на контент говорить про те, що ситуація насправді погіршується, користувачі, що поширюють мову ненависті, створюють нові профілі і продовжують свою діяльність.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала про те, що російські пропагандисти купують верифікаційні відмітки у Twitter.