Telegram запустить криптовалюту до 31 жовтня або поверне гроші інвесторам
29 серпня 2019
29.08.2019

Месенджер Telegram планує запустити криптовалюту Gram та блокчейн-платформу Telegram Open Network (TON) до 31 жовтня. Інакше Дурову доведеться повернути всі вкладені інвесторами гроші. Про це повідомив The New York Times з посиланням на трьох інвесторів. Імена інвесторів видання не називає, оскільки вони підписали договори про нерозголошення.

Telegram планує також створити цифрові гаманці, якими зможуть користуватися до 300 мільйонів користувачів месенджера. У компанії також повідомили, що криптовалюта працюватиме за структурою подібною до Bitcoin. Після запуску Gram, у Telegram не буде контролю над рухом криптовалюти.

У червні 2019 року у тестовому режимі свою криптовалюту Libra презентував Facebook. У відповідь на це Telegram заявив, що саме його криптовалювата стане новою валютою в Інтернеті.

Втім, на противагу Facebook, який озвучив свою наміри щодо запуску криптовалюти завчасно, Telegram довгий час тримав у таємниці інформацію про свою криптовалюту.

Як пишуть журналісти The New York Times, регулятори вислювлюють все більше занепокоєння тим, що такі криптовалюти можуть бути використані для відмивання грошей.

Дослідники з питань безпеки вже висловили занепокоєння щодо криптовалюти через безпекові проблеми, які виникали у Telegram.

Нагадаємо, наприкінці липня 2019 року міністри фінансів G7 заявили, що такі криптовалюти як Libra можуть дестабілізувати світову економіку та бути використані для відмивання грошей чи фінансування тероризму. Це висновок робочої групи, яку очолює член правління Європейського центрального банку Бенуа Кере.