Telegram оприлюднив дані користувачів, винних у порушенні копірайту
30 листопада 2022
30.11.2022

Компанія розкрила імена адміністраторів каналів, що поширювали піратський контент, їх номери телефонів та IP-адреси. Це було зроблено у відповідь на рішення індійського суду.

Про це повідомляє Techcrunch.

Позов проти компанії Telegram подав автор посібників з англійської мови, чиї матеріали незаконно продавалися у Telegram-каналах, причому ціни пропонувалися нижчі, ніж в офіційних магазинах.

Спочатку компанія Telegram намагалась захистити себе, пояснивши, що розкриття інформації про адміністраторів цих каналів порушить політику конфіденційності та закони Сингапуру. Справа в тому, що сервери компанії, на яких зберігалися дані індійських користувачів, розміщені в Сингапурі. Проте суд Індії не погодився з аргументом компанії Telegram й заявив, що правовласники не повинні бути «повністю беззахисними перед порушеннями авторських прав», навіть в тому випадку, коли Telegram розміщує свої сервери за межами країни.

Рішення суду супроводжувалось коментарем про те, що позовник не повинен розкривати отримані дані адміністраторів каналів іншим людям. Коментуючі ці кроки, представник Telegram Ремі Вон сказав, що Telegram насправді зберігає невеликі об’єми даних про своїх юзерів, а часто не зберігає взагалі нічого.

Індія є одним із найбільших ринків для Telegram, цим сервісом тут користується понад 150 млн користувачів. Причому саме піратство стало однією з причин популярності цього інструменту. З його допомогою поширюють не лише книги, але й фільми та телешоу.

Раніше «Інтернет свобода» розповідала, що адміністрація Telegram зрідка реагує на звернення СБУ з приводу блокувань каналів.