Стів Возняк: “Компанія Apple мала розколотися ще багато років тому”
29 серпня 2019
29.08.2019

Стів Возняк заявив, що компанії Apple слід було розколотися ще багато років тому. Він вважає, що для ефективного розвитку, компанія має розпастися на декілька незалежних підрозділів, аби працювати над власними ідеями.

Про це повідомляє The Verge з посиланням на Bloomberg.

“Я хотів би, щоб Apple сама по собі розкололася давно, виділила незалежні підрозділи і дозволила їм працювати над власними ідеями, як це зробила Hewlett-Packard, коли я був там”, – вважає Возняк.

Свого часу Возняк хотів створити у Hewlett Packard персональний комп’ютер, але компанія відмовилася від нього. Возняк також згадував, що НР мала підрозділи по всій країні, які діяли незалежно, і він бачив позитивні наслідки такої моделі. Втім Hewlett Packard не схожа на сьогоднішню компанію Apple.

Возняк вкотре наголосив, що вважає великі технології занадто великими і, що це занадто потужна сила в нашому житті, яка відібрала вибір та від якої важко втекти. Але Apple він вважає “кращою з компаній”, оскільки вона заробляє на продажі продуктів, а не відстеженні користувачів.

Нагадаємо, на початку липня Стів Возняк, співзасновник Apple, закликав людей масово відмовитися від соціальної мережі Facebook заради збереження конфіденційності. Свій акаунт Возняк видалив майже одразу після скандалу з Cambridge Analytica і наразі є одним з найбільш публічних противників Facebook та інших соцмереж.