Стан кібербезпеки державних ресурсів незадовільний — РНБО
24 травня 2020
24.05.2020

Стан захищеності державних електронних інформаційних ресурсів, реєстрів, баз даних та інших інформаційних масивів незадовільний. Про це 22 травня на засіданні Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) заявив Олександр Данілов, секретар РНБО.

Cекретар РНБО заявив, що в умовах активізації діяльності іноземних спецслужб, зокрема російських, пріоритетом державної політики у сфері кібербезпеки має бути посилення кіберзахисту держаресурсів та захист персональних даних українців.

“Ситуацію ускладнює необхідність роботи державних органів в умовах віддаленого доступу у період протистояння усього світу загрозі, пов’язаній із поширенням коронавірусу”, — додав Данілов.

Національний координаційний центр кібербезпеки розробив комплекс заходів для кращої захищеності національних електронних інформаційних ресурсів, посилення захисту персональних даних громадян від витоків та удосконалення нормативно-правової бази у сфері кібербезпеки.

“Важливим у цьому процесі є невідкладне інформування НКЦК про виявлені факти кібератак та кіберінцидентів на інформаційні системи держорганів, об’єктів критичної інфраструктури для здійснення координації з оперативного реагування, адже наслідки від кібератак можуть створити суттєву загрозу життєво важливим інтересам держави і суспільства",— підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, з 11 на 12 травня через Telegram-бот відбувся масштабний “злив” даних українців. Загалом у базі було 26 мільйонів водійських посвідчень.