США продовжує ліцензії на ведення бізнесу з Huawei на 90 днів
22 серпня 2019
22.08.2019

Американським компаніям продовжили ліцензії на ведення бізнесу з китайським технологічним гігантом Huawei на 90 днів – до 18 листопада 2019 року. Про це повідомило Міністерство торгівлі США. Крім продовження ліцензії, міністерство внесло до чорного списку ще 46 філій Huawei, загалом у списку тепер понад 100 компаній, яким заборонено вести бізнес із американськими фірмами.

За словами міністра торгівлі США Уілбура Росса, ліцензію продовжили, щоб дати можливість компаніям додатковий час на перехід з обладнання Huawei, повідомляє Reuters.

У відповідь у компанії Huawei заявили, що продовження ліцензії “не змінює того факту, що до Huawei поставилися несправедливо, а рішення не матиме істотного впливу на бізнес”. Крім того, китайський техгігант виступив проти додавання ще 46 філій до чорного списку, вважаючи це рішення політично вмотивованим і яке “не має нічого спільного з національною безпекою”.

Раніше, 19 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив журналістам, що не хоче вести бізнес з Huawei, яка є “загрозою національній безпеці”. Нагадаємо, на смартфонах китайського техгігната Huawei до кінця року запустять пілотний проект встановлення російської операційної системи “Аврора”. Рішення прийнято “на рівні лідерів держав”, повідомив Михайло Мамонов, заступник голови Міністерства цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій РФ.