Ще на шістьох станціях метро в Києві запрацював 4G
17 серпня 2020
17.08.2020

Оператори мобільного зв’язку Київстар, Vodafone та lifecell запустили 4G-зв’язок на шістьох центральних станціях київського метро та тунелях, що їх сполучають. Це Майдан незалежності, Поштова та Контрактова площі (синя гілка метро), Університет та театральна (червона гілка метро), Золоті ворота (зелена гілка). Про це повідомила компанія Київстар.

Користувачі в коментарях до новини хваляться майже 100 мегабітною швидкістю завантаження на станції метро Університет.

На даний момент 15 підземних станцій метро забезпечені 4G-зв’язком. Ще 5 наземних станцій червоної гілки мають наземний 4G-зв’язок. За планом, 28 серпня оператори мають запустити зв’язок нового покоління ще на семи центральних станціях: Хрещатику, Льва Толстого, Палаці спорту, Кловській, Печерській, Олімпійській та Палаці “Україна”.

Нагадаємо, 5,75 мільйонів українців не мають можливості підключитися до швидкісного інтернету. При цьому 4,2 мільйони людей живуть там, де немає жодного оператора. 1,55 мільйони мають таку можливість, але не підключаються до оптичного інтернету через його договизну. Такі дані дослідження, які презентували в Міністерстві цифрової трансформації.