Німецька редакція RT спробувала запустити новий канал у YouTube: що з цього вийшло
17 грудня 2021
17.12.2021

RT (Russia Today) — російська міжнародна телевізійна мережа, що орієнтована на поширення пропагандистських меседжів на закордонну аудиторію (як-от, Франція, Німеччина). У вересні YouTube заблокував канал німецькомовної редакції RT DE без права відновлення через порушення правил у зв'язку із поширенням дезінформації про коронавірус. Та вчора, 16 грудня, редакція спробувала запустити новий канал — у той же день YouTube заблокував новостворений канал.

Про це повідомила директорка RT DE Дінара Токтосунова.

«YouTube одразу заблокував наш новий канал, на якому транслювали RT auf Sendung», — написала у своєму Telegram-каналі директорка RT DE Дінара Токтосунова.

У Google пояснили, що рішення ухвалене через порушення RT правил спільноти — через намагання обійти раніше накладені обмеження.

«Канал RT DE був видалений з YouTube у вересні через порушення наших умов використання. Якщо канал видалений, власник каналу не може використовувати, володіти або створювати будь-які інші канали YouTube.Тому канал RT auf Sendung також був видалений через порушення умов використання YouTube, а саме – через намагання обійти раніше накладені обмеження»,йдеться у коментарі Google російській агенції «Інтерфакс».

Як повідомлялося раніше, 29 вересня Youtube заблокував телеканали німецької редакції RT (Russia Today) — RT DE та Der Fehlende Part (DFP) «за порушення правил платформи» без права відновлення.

Роскомнагляд надіслав Youtube листа з вимогою якомога швидше відновити канали та пояснити причини їхнього видалення. Компанія Google вказала на те, що YouTube попереджав RT DE щодо порушення правил у стосунку поширення дезінформації про коронавірус.

До цього у травні німецький банк Сommerzbank закрив рахунки російських інформаційних агентств Russia today i Ruptly.