Роскомнадзор заблокував доступ до сайту міжнародного волонтерського проєкту InformNapalm
22 серпня 2019
22.08.2019

Близько місяця російські провайдери частково або повністю блокують доступ росіянам до сайту міжнародного розслідувального волонтерського проєкту InformNapalm за рішенням Роскомнадзор. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст Роман Бурко.

Скріншот Романа Бурко про блокування сайту Роскомнадзором

За словами Бурко, сайт InformNapalm став першим, кого блокують серед ресурсів OSINT-розслідувань (розслідувань, які проводяться на основі відкритих даних – Авт.), а не ЗМІ, які досліджують участь РФ у агресії проти України.

Журналіст також написав, що сайт “заблокували за пунктом 15.1, відповідно до якого блокування жодним чином не стосується матеріалів ресурсу”, а “дата ухвали рішення якась дивна” – суд зробив це в 2012 році, хоча сам ресурс був створений на два роки пізніше. InformNapalm – волонтерський проєкт, який займається розслідуваннями та інформування про російсько-терористичну агресію проти України. Ресурс був створений у 2014 році.

Нагадаємо, YouTube повідомив редакцію телеканалу UATV про можливе видалення інтерв’ю з керівником інформаційного офісу “Хізб ут-Тахрір” в Україні Фазилом Амзаєвим, опубліковане у 2017 році, через повідомлення Роскомнадзору.