Роскомнадзор вимагає від Google заборонити рекламу антиурядових мітингів
13 серпня 2019
13.08.2019

Численні акції протесту, що проводяться російською опозицією, викликали занепокоєння влади РФ. Від компанії Google вимагають припинити використання відеосервісу YouTube для реклами масових заходів і погрожують у разі відмови вжити заходів.

Фото РосКомСвободи

Роскомнадзор надіслав на адресу Google листа із вимогою недопущення рекламування масових акції протесту на відеохостингу YouTube, який належить компанії.

Чиновники заявили, що відмова вжити заходів буде розцінена як втручання в суверенні справи держави, а також ворожий вплив і перешкоджання проведенню демократичних виборів в Росії. Відомство залишає за собою право на “адекватну реакцію”.

У Роскомнадзорі вважають, що “ряд структур, що мають YouTube-канали, розповсюджують у YouTube рекламні повідомлення з метою поширення інформації про несанкціоновані мітинги, зокрема, спрямованих на зрив виборів федерального і регіонального значення”.

У липні Роскомнадзор виписав Google штраф на 700 тисяч рублів за відмову фільтрувати пошукову видачу відповідно до реєстру забороненої в РФ інформації.

Нагадаємо, кілька тижнів тому “Роскомнадзор” повідомив про заплановані зміни до чинного законодавства РФ. Вони дозволять накладати мільйонні штрафи на британські та інші іноземні медіа, які працюють у Росії. Голова російського регулятора Олександр Жаров заявив, що таке рішення – відповідь на штраф британського регулятора Ofcom, накладений на російський пропагандистський канал Russia Today.