Росія оштрафувала Twitter на понад три мільйони рублів (понад $43 тисячі)
2 квітня 2021
2.04.2021

Мировий суд Таганського району Москви наклав штраф у розмірі 3,2 млн рублів (понад $43 тисячі) на Twitter за нібито відмову видаляти твіти з закликами до неповнолітніх взяти участь у «неузгоджених мітингах».

Про це повідомляє Медуза.

Компанію визнали винною за адміністративною статтею про порушення порядку обмеження доступу до забороненої інформації. Максимальний штраф за цією статтею становить 4 млн рублів.

Як повідомлялося раніше, з 10 березня Російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій сповільнила роботу Twitter на усіх мобільних і половині стаціонарних пристроїв через відмову соцмережі видалити заборонені у Росії матеріали.

Заборонені матеріали, за інформацією Роскомнагляду — публікації, які «схиляють неповнолітніх до самогубств, які містять дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів».

«Twitter злісно порушує російське законодавство. З 2017 року Twitter не видалив 2862 матеріали з забороненою інформацією», — повідомив Роскомнагляд у Twitter.

«З метою захисту російських громадян і примусу інтернет-сервісу до виконання законодавства на території РФ щодо Twitter з 10 березня вжито заходів централізованого реагування, а саме — первинне уповільнення швидкості роботи сервісу. Уповільнення буде реалізовано на 100 відсотках мобільних пристроїв і на 50 відсотках стаціонарних пристроїв», — йдеться в повідомленні Роскомнагляду.