Російський омбудсмен Москалькова виступила проти блокування Telegram
4 вересня 2019
4.09.2019

Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що виступає проти блокування Telegram і вважає важливим, що він досі продовжує працювати на території Росії. Москалькова також переконана, що Telegram має повідомляти правоохоронним органами РФ джерело інформації про злочини і наразі у цьому питанні є компроміс.

Тетяна Москалькова

Фото ТАСС, Артем Коротаєв: Тетяна Москалькова, омбудмен РФ

Про це повідомляє Роскомсвобода.

“Я і мої колеги виступили проти закриття Telegram, коли стояло це питання. Але Telegram повинен повідомляти правоохоронним органам джерело інформації, якщо це було пов’язано зі злочином або явищем, яке може зруйнувати права людини і вплинути на безпеку держави і суспільства. Якщо ця інформація поширена, звичайно, така інформація правоохоронним органам повинна бути доступна”, – заявила Москалькова під час виступу у Московському державному педагогічному університеті.

Доступ до месенджера Telegram був обмежений на території РФ відповідно до рішення суду у квітні 2018 року після позову Роскомнадзора за відмову надати ФСБ ключі шифрування.

Нагадаємо, Росія – глобальний лідер у здійсненні операцій впливу в інтернеті із застосуванням дезінформації. РФ відповідає за 72% подібних втручань у справи інших країн. Це висновки дослідження Принстонського університету (США) «Тренди онлайнових зусиль іноземного впливу».