Російські хакери атакували банківську систему Німеччини, – Bild
30 червня 2021
30.06.2021

Хакери з Росії впродовж останніх кількох днів здійснювали масову кібератаку на критичну інфраструктуру та банківську систему Німеччини.

Про це повідомило німецьке видання Bild.

Згідно з інформацією Bild із західних розвідувальних джерел, за атакою стояли російські хакери з угрупування Fancy Lazarus, які працюють на уряд. Інформацію про кібератаки підтвердило Федеральне управління з питань інформаційної безпеки (BSI), однак деталей наразі не озвучують.

Джерела видання повідомили, що можливим приводом могли стати санкції против Росії та спроби запобігти санкціям проти Білорусі, зокрема й проти Олександра Лукашенка.

Як повідомлялося раніше, 24 червня суд Західного округу Вашингтона засудив громадянина України до семи років в'язниці та сплати $2,5 млн компенсації за участь у злочинній роботі хакерської групи FIN7.

Тільки в США FIN7 вдалося зламати комп'ютерні мережі підприємств у всіх 50 штатах та окрузі Колумбія, викравши понад 20 мільйонів записів карток клієнтів з понад 6500 окремих терміналів торгових точок у більш ніж 3600 окремих бізнес-місцях. Згідно із судовими документами, втрати перевищили 1 млрд доларів. Додаткові вторгнення відбулися і за кордоном, зокрема у Великобританії, Австралії та Франції.