Про що говорив президент Зеленський на ІТ-конференції iForum-2019?
23 травня 2019
23.05.2019

23 травня президент України Володимир Зеленський виступив на ІТ-конференції iForum-2019. Під час свого виступу президент говорив про “країну у смартфоні”, інновації та Apple.

Фото president.gov.ua: Володимир Зеленський виступив на ІТ-конференції iForum-2019

Новообраний президент розпочав свій виступ з тези про те, що “чиновники, політики і інновації – це абсолютно два різні світи” та додав, що особисто сам в частині інновацій змінити нічого не зможе і не буде обіцяти “золоті гори”, тисячі заводів Tesla та гіперлуп між ними у наступні п’ять років. Зеленський також закликав усіх присутніх на iForum працювати у сфері інновацій разом.

Під час свого виступу Зеленський також згадав звіт ООН щодо розвитку електронного уряду за 2018 рік. За його словами, сьогодні Україна “програє Казахстану, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Молдові, країнам Балтії та країні-агресору”.

Президент згадав також про так звану “країну у смартфоні”, яка була однією із обіцянок передвиборчої кампанії Зеленського. За словами новообраного президента, “країна у смартфоні” передбачає впровадження чотирьох рівнів: інформація про державу – 1-й рівень, комунікація з державою – 2-й рівень, транзакції з державою – 3-й рівень, залучення в управління державою – 4-й рівень.

“Як би було круто, коли їдеш на роботу, і не тільки отримуєш новини, а реально контролюєш, які законопроекти подаються, ти можеш їх змінювати, які чуваки…обираються, як можна відкликати, які петиції ви готуєте, як ви можете доповнювати той чи інший законопроект”, – так описав ідею “країни у смартфоні” Зеленський.

Новообраний президент зазначив, що йому подобається, як працює Apple та їхній підхід збору ідей в частині інновацій від кращих працівників компанії.

На думку Зеленського, необхідно створити інфраструктуру для електромобілів та безпілотників, а також застосовувати інновації у освіті.

Фото president.gov.ua: Володимир Зеленський та його радник Михайло Федоров

Під час виступу новообраного президента його радник Михайло Федоров анонсував запуск онлайн-проекту “Ліфт”, завдяки якому кожен бажаючий зможе запропонувати команді президента свої ідеї чи навіть долучитися до неї.

“Ми знайшли системне рішення. Вже цього понеділка ми запускаємо проект “Ліфт”, де кожна людина зможе залишити резюме про себе, відгукнутися на вакансію в нашій команді, розповісти ідеї і відправити готовий продукт. За цим он-лайн проектом буде закріплено окрему структуру, яка буде аналізувати інформацію, давати зворотний зв’язок і впроваджуватиме це в ключові департаменти без великої бюрократії і в обхід усього іншого”, – заявив радник президента.

Після виступу новообраного президента найбільше критикували за виступ російською мовою та використання за вжиті висловлювання «чуваки», «факапи», «факінготрасль», і «старушка Великобританія».

Нагадаємо, Володимир Зеленський 20 травня 2019 року склав присягу президента України. Чи займеться новообраний президент розблокуванням російських соцмереж в Україні читайте на сайті netfreedom.org.ua.