При Мінцифри планують створити Офіс реформ у сфері кібербезпеки — заступник міністра
26 листопада 2019
26.11.2019

Міністерство цифрової трансформації звернулося до USAID (Агентство США з міжнародного розвитку – ред.) за інституційною допомогою у створенні Офісу реформ у сфері кібербезпеки. Олексій Вискуб, перший заступник міністра цифрової трансформації України, повідомив, що Офіс реформ почне роботу найближчим часом, а у лютому 2020 року очікується “досить велика фінансова допомога на реалізацію цих реформ”, пише InternetUA.

У коментарі Вискуб нагадав, що відповідно до положення Мінцифра бере участь у формуванні політики в сфері кібербезпеки.

“Цей пункт поки тимчасовий, адже, згідно із законодавством, ця функція закріплена за Держспецзв'язку, та до зміни закону ми можемо тільки брати участь у формуванні політики в сфері кібербезпеки. Але в цілому ми готуємося до досить масштабної реформи в цій сфері”, – зазначив Вискуб.

За словами заступника міністра Офіс за три місяці має напрацювати дорожню карту реформи: це питання проведення функціонального аудиту у короткостроковій перспективі та розроблені організаційна і функціональна дорожні карти, запропоновані нормативні зміни до положень та законів.

Нагадаємо, міністерство цифрової трансформації планує за кілька років подвоїти кількість домогосподарств з фіксованим широкосмуговим інтернетом та обіцяє запустити 5G не раніше 2023 року. В Україні 5G слід очікувати не раніше 2023 року, хоча вже зараз окремі фермерські господарства готові використовувати найновіші розробки, які потребують безперебійного зв’язку. Про це заявив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест.