Порушені ваші права в інтернеті? Зверніться за допомогою юристів
8 листопада 2018
8.11.2018

ГО “Інтерньюз-Україна” та ГО Інститут Розвитку Регіональної Преси (ІРРП) пропонують програму юридичної підтримки для користувачів та юридичних осіб щодо випадків порушень в сфері використання Інтернету. Метою такого захисту буде відновлення порушення прав та популяризація свободи інтернету в Україні.

В рамках програми буде надана юридична підтримка для мінімум трьох інцидентів, що стосуватимуться порушень в сфері використання Інтернет. Це можуть бути такі справи:

  • проти журналіста/блогера ініційоване кримінальне провадження за поширення інформації;
  • на провайдерів інтернету накладений адміністративний штраф за використання засобів зв’язку, що суперечить інтересам держави та інші конфліктні ситуації з провайдерами;
  • ухвали про блокування веб-сайтів чи вимога з боку правоохоронців розкрити IР-адресу коментатора в інтернеті;
  • справи про оскарження обмежень, покладених на провайдерів згідно з Указом Президента України № 126/2018 від 14 травня 2018 року.

В рамках юридичної підтримки, обрані учасники отримають від юристів правовий аналіз інциденту, юридичний супровід справи в судах відповідних інстанцій.

Разом з тим, ГО ІРРП та ГО “Інтерньюз-Україна” залишають за собою право відмовити у підтримці справ, фабулу яких можна ідентифікувати як загрозу національній безпеці.

Ознайомитися з детальними критеріями оскарження дій держави можна за лінком.

До участі в програмі юридичної підтримки запрошуються користувачі Інтернету, журналісти, блогери, редакції сайтів, Інтернет-провайдери та інші юридичні особи.

Якщо ви хочете стати учасником, будь ласка, заповніть онлайн-форму. Участь в програмі безплатна й на основі конкурсу.

Контакти:

Людмила Панкратова, ІРРП, pankratovakiev(at)gmail.com

Віталій Мороз, ГО “Інтерньюз-Україна”, vitaliy.moroz(at)gmail.com

Юридична підтримка здійснюється в рамках проекту “Захист Інтернет свободи в Україні шляхом залучення ключових учасників” від ГО “Інтерньюз-Україна”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Counterpart International, Inc».