Після конфлікту з Twitter президент США видасть спецуказ про соцмережі
28 травня 2020
28.05.2020

Президент США Дональд Трамп видасть спеціальний указ про соціальні мережі. Таку заяву зробила представниця Білого дому на наступний день після того, як Twitter вперше позначив допис президента США як недостовірний.

Про спецуказ Трамп традиційно написав у своєму Twitter, обіцяючи "великий день для соціальних медіа та справедливості!".

Як пише CNN, Трамп прагне зменшити вплив таких платформ як Twitter та Facebook. Як повідомляє видання, Білий дім перевіряє межі своїх повноважень.

CNBC додає, що указ може підштовхнути Федеральну комісія зі зв'язку США виписати правила про те, коли і як платформи можуть видаляти контент. Указом також буде створена робоча група генеральних державних адвокатів для перегляду відповідних статутів держави.

Конфлікт Трампа та Twitter прокоментував співзасновник і гендиректор Facebook Марк Цукерберг, заявивши, що приватні компанії не повинні піддавати цензурі висловлювання людей, якщо вони дають їм для цьго платформу.

"Думаю, у нас інша політика, ніж у Twitter. Впевнений, що Facebook не повинен бути арбітром правдивості всього, що говорять люди в Мережі", — заявив Цукерберг у в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Нагадаємо, платформа мікроблогів Twitter вперше позначила пост президента США Дональда Трампа як недостовірну інформацію, зазначивши, що твіт Трампа містить інформацію, яка може вводити в оману користувачів про “процеси голосування у США”.